U bevindt zich hier: Waarom ValID/verbeter de sfeer/vertrouwen

Vertrouwen


Vertrouwen als basis voor succes

In ondernemingen waar geen vertrouwen is in het management, in een afdeling of in de organisatie als geheel daalt onherroepelijk de productiviteit. Onderling vertrouwen is dus misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle onderneming. Maar ook de mate van vertrouwen dat de klant in je heeft, is belangrijk voor je succes.


Hoe versterk je onderling vertrouwen?

Vaak zien we dat mensen wel vertrouwen hebben in de personen met wie ze samenwerken, maar dat zij weinig tot geen vertrouwen hebben in de organisatie of systeem als geheel. De meest duurzame oplossing voor dit probleem begint bij het in kaart brengen van elkaars waarden. En vervolgens op zoek te gaan naar overeenkomstige waarden die gemeenschappelijke doelen kunnen versterken. Zodra de gemeenschappelijke waarden en doelen voor iedereen helder zijn, neemt het vertrouwen over de gehele linie toe.


De rol van leiders

Leiders spelen een essentiële rol in het versterken van dit onderlinge vertrouwen. Niet alleen door te spreken over vertrouwen, maar vooral door vertrouwen in de praktijk te brengen. ValID® kan hen op twee manieren helpen. Het geeft managers zicht op hun eigen rol als het gaat om vertrouwen. Maar het helpt ook bij het beter formuleren van een heldere missie, visie en doelen. Vertrouwen wordt makkelijker als de dingen helder zijn.


Met ValID® bouwen aan vertrouwen

Het ValID® systeem maakt inzichtelijk op basis van welke waarden individuen en groepen in de organisatie met elkaar samenwerken. ValID® stimuleert dat er afstemming plaatsvindt op basis van waarden. Daarmee kan er sneller vertrouwen ontstaan tussen collega’s, tussen afdelingen en tussen de organisatie en de klant.  


Neem contact op

Wil je ook bouwen aan onderling vertrouwen?
Bel 020 695 6644
Of maak gebruik van ons contactformulier.

 

Wil je verder lezen:

Samenwerken, Ontwikkeling