U bevindt zich hier: Waarom ValID/Ontwikkel de mens/betrokkenheid

Medewerkerbetrokkenheid  


Organisaties waar mensen zich bewust zijn van hun waarden èn die van hun collega's presteren aanzienlijk beter.


Veel medewerkers zijn niet betrokken

Betrokken medewerkers leveren betere prestaties. Prestaties die van cruciaal belang zijn voor het succes van de organisatie. Je kan niet innoveren en ontwikkelen zonder betrokken werknemers. Uit onderzoek blijkt echter dat bij de meeste organisaties een deel van de medewerkers niet of nauwelijks betrokken zijn. Dit heeft z’n weerslag op de productiviteit, winst, maar ook op het verzuim en de veiligheid. Het heeft ook invloed op uw klanten. Want bij organisaties waar medewerkers wel betrokken zijn, is er 55% verbetering in het begrijpen van de klant en zijn behoeften.


Hoe komt dat?

Medewerkers hebben vaak te weinig inzicht in de waarden van de onderneming of afdeling waar ze werken. En waar hun organisatie naar toe wil. Vaak zijn hun waarden ook wezenlijk anders dan die van de organisatie. En dat juist terwijl waarden zo bepalend zijn voor hoe mensen de dingen zien. Hoe ze de dingen doen. Het bepaalt de cultuur op de werkvloer.


ValID® geeft inzicht

Onze aanpak geeft kennis over de huidige cultuur van de organisatie of afdeling. De uitkomsten van de vragenlijsten leveren een gemeenschappelijke taal en begrippenkader op. We gebruiken deze uitkomsten als een startpunt voor een proces waarin medewerkers meer oog krijgen voor elkaars waarden. En de waarden van de organisatie. We zorgen ervoor dat helder wordt wat medewerkers en de organisatie belangrijk vinden. Dit is het begin van waardenbewust werken. Vandaaruit kun je medewerkerbetrokkenheid stimuleren en ontwikkelen.


Wat is nog meer nodig?

Werknemers moeten niet alleen het doel van de organisatie begrijpen. Maar ook hoe zij zelf kunnen bijdragen tot dat doel. Een manager die hier op stuurt is essentieel. Want 80% van de betrokkenheid van de medewerkers is te herleiden naar de manager. Regelmatig overleg, creëren van ruimte voor persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke voorwaarden voor een goede betrokkenheidscore.


Neem contact op

Benieuwd hoe waarden bewust werken de medewerkerbetrokkenheid kan verbeteren?
Bel 020 695 6644
Of maak gebruik van ons contactformulier.

 

Wil je verder lezen:

Leiderschap, Ontwikkeling