U bevindt zich hier: /blog/details/blogId/49

Optimaliseren van betrokkenheid en talent

Datum bericht: 15-02-2018
 

Alleen op basis van prestaties weet je niet hoe betrokken een medewerker of teamlid is. Betrokkenheid verhoogt de prestaties, maar de beste medewerkers presteren mogelijk goed, zelfs als ze zich ellendig voelen. Managers maken een fatale fout als zij veronderstellen dat hun toppresteerders veilig met rust gelaten kunnen worden.

 

Medewerkers met een goede fit, hoge betrokkenheid en 10+ jaar bij een organisatie - domineren de prestaties. Ze presteren 18% hoger dan de gemiddelde werknemer en 35% hoger dan een werknemer die alle drie elementen mist.
Hoewel het concept eenvoudig is, heeft slechts 5% van de werknemers de juiste fit, hoge betrokkenheid en meer dan 10 jaar bij dezelfde organisatie.
 

Hoe kan je als coach de manager ondersteunen om het werk leuk houden voor de (getalenteerde) medewerker. Drie belangrijke uitgangspunten voor de manager:

  1. werknemers in staat stellen het werk te doen dat ze leuk vinden
  2. hen te helpen hun sterke kanten te ontwikkelen
  3. een loopbaanontwikkeling die rekening houdt met persoonlijke prioriteiten.

 

Bij metingen blijkt nu dat deze medewerkers hun werk leuker vinden (31%), hun sterke punten vaker gebruiken (33%) en hebben (37%) meer vertrouwen dat ze de vaardigheden en ervaringen opdoen om in hun loopbaan te ontwikkelen.

 

Managers kunnen een belangrijke rol spelen bij het realiseren van motiverende, zinvolle banen, en houden op deze wijze de betrokkenheid van de medewerkers hoog. Door hun medewerkers in te zetten buiten hun comfort zone, in andere rollen, worden verborgen talenten ontdekt. Talenten die de medewerker zich ook niet bewust was en voor beide partijen een meerwaarde geven. 

Belangrijk blijven altijd de mogelijkheden te ontwikkelen (leermogelijkheden), zingeving (ik en het werk doen er toe) en een goede balans werk en privé.

 

ValID®

We zijn allemaal uniek. ValID® laat zien waar je talenten liggen, hoe je ze kunt inzetten. Ook op welke wijze je jouw talent kunt ontwikkelen, persoonlijk en in je team. Door kennis van je kernwaarden en communicatievoorkeur, kan je beter richting geven aan je eigen doelstellingen, groei en vitaliteit.

 

Vrij naar: Lori Goler, Head of people at Facebook, Janelle Gale, Head of HR Business Partners at Facebook, Brynn Harrington, People Growth Team at Facebook, Adam Grant, prof at Wharton and author of Originals and Give and Take. Ben Wigert - Lead Researcher, Workplace Management Practice, bij Gallup.

 
<-- Terug