U bevindt zich hier: Wanneer ValID/hoe werkt ValID

Hoe werkt het?

Door een set vragen te laten beantwoorden identificeert ValID® de waarden van mensen. Als we deze persoonlijke waarden van medewerkers met elkaar combineren, krijgen we ook zicht op groepswaarden en organisatiewaarden. Hierdoor kunnen wij zeer effectief analyseren en adviseren over persoonlijke drijfveren, groepsdynamiek en cultuurveranderingen.


Een handige, online vragenlijst

Als je ValID® inzet, nodigen wij de deelnemers uit om de online vragenlijst in te vullen. ValID® verwerkt deze informatie tot een aantal grafieken die inzicht geven in welke waarden belangrijk voor hen zijn. Vervolgens krijgen deze deelnemers van ons een aantal oefeningen mee. Als alle uitkomsten zijn verzameld, bespreekt een coach de uitkomsten. Uiteraard wordt geen enkele uitkomst zonder toestemming gedeeld. De uitkomsten koppelen we ook direct aan de vraag die eraan voor ligt.


Zo gebruiken we de uitkomsten

  • Bij groepscoaching of bij teamvorming kijken we welke waarden gemeenschappelijk zijn. En met alle deelnemers kijken we naar een balans in de waarden die de organisatie kunnen versterken.
  • De uitkomsten kunnen oorzaken bloot leggen van spanningen in de organisatie. Ze geven ook een duidelijk handvat voor het oplossen van deze problemen.
  • Samen met het management selecteren we de belangrijkste, overkoepelende waarden in relatie tot de doelstellingen van de organisatie.

 

Cultuuranalyse van de organisatie

ValID® stelt organisaties bovendien in staat om een ‘snapshot’ te maken van de huidige cultuur. Een nulmeting dus. Handig voorafgaand aan een cultuurtraject. We geven aan welke waarden de belangrijkste rol spelen in de organisatie en in hoeverre deze waarden de huidige doelstellingen ondersteunen.


ValID® voor scholieren en studenten, ValYou®

Er is ook een versie die ingezet kan worden voor jongeren. ValYou® geeft inzicht in wat jongeren beweegt en belangrijk vinden. Docenten en onderwijsinstellingen krijgen zo zicht op mogelijke aandachtspunten waardoor jongeren effectiever studeren en de stof beter kunnen verwerken.