U bevindt zich hier: Waarom ValID/Ontwikkel de mens/leiderschap

Leiderschap


Neem de leiding over je leven

Persoonlijk leiderschap is jezelf kennen en grip hebben op wie je bent, je werk, je omgeving en je leven. Daarbij helpt het om te weten wat je waarden zijn. Die bepalen immers voor een groot deel je keuzes en prioriteiten. Wie wil veranderen, kan het beste ‘sturen’ op waarden en waardepatronen.


Persoonlijk leiderschap

Om jezelf verder te ontwikkelen en sterker te worden in de organisatie waarin je werkt, zul je jezelf een aantal vragen moeten stellen:

  • Wat voor leiderschap vraagt de organisatie van mij?
  • Maken managers optimaal gebruik van mijn capaciteiten?
  • Waar sta ik in mijn ontwikkeling?

Als professional is het daarbij belangrijk je te verdiepen in de waarden van je organisatie.

  • Herken je jezelf daarin?
  • En kan ik verder ontwikkelen?

Kennis van waarden is dus onmisbaar in dit proces.


Leiderschap voor managers

De cultuur van een organisatie wordt sterk bepaald door de waarden van het management en de directie. Succesvolle leiders instrueren, motiveren en inspireren hun medewerkers. Zij verbinden medewerkers met elkaar en met hun klanten. Zo gezien is het dus de verantwoordelijkheid van managers om goed inzicht te hebben in hun eigen waarden en om zo hun persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen.


ValID® geeft het broodnodige inzicht

ValID® is ontwikkeld om eenvoudig je waarden te leren kennen. En om te kunnen ‘sturen’ op je eigen waardepatroon. Je waarden zijn immers te veranderen. Sterker nog. Ze zijn al veranderd gedurende je verschillende levensfasen. Met ValID® krijg je inzicht in je (kern)waarden, hoe ze zich tot elkaar verhouden en de dynamiek van dit krachtenveld. Ook geeft het informatie over de ontwikkeling van je (persoonlijk) leiderschap en taalvoorkeur en de invloed daarvan op jezelf en je omgeving. Dat kan individueel en voor teams.

 

Neem contact op

Benieuwd hoe waardebewust werken uw persoonlijk leiderschap kan versterken?
Bel 020 695 6644
Of maak gebruik van ons contactformulier.

 

Wil je verder lezen

Betrokkenheid, Ontwikkeling