U bevindt zich hier: Waarom ValID/verbeter de sfeer/samenwerken

Samenwerken

In succesvolle bedrijven en afdelingen wordt samengewerkt. Daar maken collega’s gebruik van elkaars netwerk, ontwikkelen ze samen nieuwe ideeën en wisselen ze kennis en ervaring uit. Dit ‘nieuwe’ samenwerken (Social Business) is essentieel voor een succesvolle bedrijfsvoering.


Gaat niet vanzelf

Samenwerken is niet iets dat vanzelf komt. Het vergt ervaring en vaardigheden. Gelukkig kun je die blijven ontwikkelen. Dit leerproces is nauw verbonden met waarden en normen. Deze beïnvloeden namelijk ons gedrag, ons zelfbeeld en onze relaties met anderen. Door je waarden te kennen kun je deze zaken beter op elkaar afstemmen.


Elkaar kennen helpt

De meeste mensen hebben een basale behoefte aan verbinden, begrepen en gewaardeerd worden. Samenwerken begint dan ook daar; bij het begrijpen wat de ander belangrijk vindt. Een tweede ingrediënt voor goede samenwerking - en minstens zo belangrijk - is een helder, gezamenlijk doel. Zodra er een doel is, heeft een team bestaansrecht. Dat geeft het team een kompas.


ValID® schept duidelijkheid

Met ValID® breng je snel en objectief in kaart waar het huidige samenwerkingsproces verbeterd kan worden. Het maakt teamleden bewust van hun eigen waarden, van de gemeenschappelijke teamwaarden en hoe deze in relatie staan tot het doel van de organisatie. Zo verbeter je duurzaam het bedrijfsresultaat.


Neem contact op

Benieuwd naar de samenwerking in uw organisatie?
Bel 020 695 6644
Of maak gebruik van ons contactformulier.
 

Wil je verder lezen:

OntwikkelingVertrouwen, Innovatie, Bedrijfsresultaat