U bevindt zich hier: Wanneer ValID/wat zijn waarden

Waarden


Wat zijn waarden?

Het zijn algemeen geldige, emotioneel geladen begrippen. Een set waarden is als een ‘vingerafdruk’ van onze persoonlijke gevoelens, de dingen die we nastreven en belangrijk vinden. Deze waarden kunnen we in taal uitdrukken.


Wat doen waarden?

Waarden sturen iedere seconde van de dag ons gedrag en de beslissingen die wij nemen. Ze bepalen daarmee het reilen en zeilen op de werkvloer. En bij welke beslissingen wij ons prettig voelen. In iedere organisatie spelen waarden en de daar uit voortvloeiende normen een grote rol. Ze vormen de organisatie.


Waarom zijn ze belangrijk?

Waarden bepalen hoe wij denken, voelen en handelen. Maar ze zijn niet in steen gebeiteld. De omgeving waarin wij dagelijks werken en leven kunnen sterk van invloed zijn. Denk aan werknemers van banken en verzekeraars die de belangen van hun klanten uit het oog verloren.

Waarden staan dus aan de basis van een organisatiecultuur. En wie een cultuur wil veranderen, begint bij het in kaart brengen van de waarden. Zo krijg je grip op specifieke culturele patronen. Wenselijk of niet wenselijk.

 

De Waarde oefening

Misschien heb je wel interesse in ValID®, maar wil je eerst de waarde oefening doen. Het zijn echter twee heel verschillende toepassingen (programma’s). Dat betekent ook dat de uitkomsten totaal anders zijn. In deze (gratis) oefening selecteer je direct uit 24 waarden. Bij de uitkomst ontvang je informatie en vragen over je geselecteerde waarden.

 

De online vragenlijst van ZSvalID® is aanzienlijk uitgebreider en verwerkt de informatie tot een rapport met grafieken en overzichten, die inzicht geven in je (kern)waarden, hoe ze zich tot elkaar verhouden en de dynamiek van dit krachtenveld. Ook geeft het informatie over de ontwikkeling van je (persoonlijk) leiderschap en taalvoorkeur en de invloed daarvan op jezelf en je omgeving. Dat kan individueel en voor teams.

We kijken naar de relatie en aandachtspunten van al deze resultaten ter ondersteuning van je eigen ontwikkeling.


Neem contact op

Benieuwd hoe waardebewust werken jouw onderneming kan versterken?
Bel 020 695 6644