U bevindt zich hier: Waarom ValID/Optimaliseer de zaak/innovatie

Innovatie

Innovatie heeft altijd met positieve verandering te maken. Oorspronkelijk was innovatie een op techniek gerichte vernieuwing. Maar door de jaren heen heeft innovatie ook betrekking op sociale structuren gekregen: nieuwe organisatievormen en nieuwe manieren van samenleven.


Innovatie om concurrentie voor te blijven

Innovatie wordt steeds meer als noodzakelijk gezien. Het moet een tweede natuur worden. Want de omgeving waarin bedrijven opereren verandert immers steeds sneller. Alles wordt complexer en dynamischer:

  • Globalisering zorgt voor meer concurrentie uit onverwachte hoeken
  • Bedrijfs- en productieprocessen kunnen steeds slimmer georganiseerd worden
  • De levensduur van producten en diensten wordt steeds korter maar ook ingewikkelder, door de snel veranderende vraag.

 

Maar hoe word je innovatief?

Innovatie kan niet worden afgedwongen. Daar moet aan gewerkt worden. Een innovatieve organisatie kan namelijk alleen ontstaan in een cultuur waar werknemers zich veilig voelen en ervaren dat hun ideeën worden gewaardeerd en gebruikt. Zo creëer je betrokken medewerkers. Managers zijn daarin belangrijke spelers. Zij moeten een cultuur creëren waarin dit aanwezige innovatiepotentieel ontsloten kan worden. De organisatie moet dus ook durven investeren in de ontwikkeling en competenties van medewerkers.

 


Innovatie begint met ValID®

Als een organisatie of onderdelen daarvan innovatiever willen worden, is dus een cultuuromslag nodig. En een duurzame cultuurverandering begint met een helder waardenbewustzijn. ValID® helpt daarbij. Het geeft inzicht in de huidige waarden van de organisatie en die van haar medewerkers. Het geeft ook inzicht in hoe zij elkaar onderling kunnen versterken om de visie van de organisatie te realiseren. Waardenbewustwerken op basis van ValID® geeft een enorme ‘boost’ aan uw innovatie strategie.


Neem contact op

Benieuwd hoe waardenbewust werken de innovatiekracht van jouw onderneming kan vergroten?
Bel 020 695 6644
Of maak gebruik van ons contactformulier.

 

Wil je verder lezen:

Samenwerken, Bedrijfsresultaat