U bevindt zich hier: /blog/details/blogId/8

De toenemende eisen aan managers

Datum bericht: 09-09-2014
 

De eisen aan managers zijn hoog. Hoe weet je nu waar je zelf en (met) je huidige managementteam staat en hoe kan je deze eisen polsen bij potentiële leidinggevenden?

 

Uit een recent onderzoek van Harvard Business Review blijkt een zevental eigenschappen van groot belang:

  1. Anderen inspireren en motiveren
  2. Integer en eerlijk zijn
  3. Problemen analyseren en oplossen
  4. Resultaatgericht zijn
  5. Helder en krachtig communiceren
  6. Samenwerking en teamwork stimuleren
  7. Relaties opbouwen

 

Is er een integrale aanpak om deze gewenste elementen te toetsen bij de managers? ZSvalID is wel het begin van een antwoord op deze vraag.

Voor de manager ontstaat een beeld waar de kracht van zijn team (en hemzelf) uit bestaat en daarmee ook de ontwikkelpunten. ValID geeft zelfs meer informatie dan over deze bovengenoemde eigenschappen. Bijvoorbeeld de voorkeurstijl van communicatie van een manager. Is er voldoende variatie in de communicatiestijlen binnen het team? En sluiten deze voldoende aan bij de wensen van de organisatie?

 

Leidinggevenden zijn van groot belang voor de organisatie en hebben een directe impact op de kwaliteit, productiviteit en innovatie. Een goede manager heeft betrokken medewerkers. Deze medewerker is doorgaans weinig ziek en voelt zich betrokken bij de organisatie en zijn rol. Dit zien we vaak ook weer terug in klantentevredenheid en medewerkerbetrokkenheid.

 

ValID® is een ideale basis ter ondersteuning van de directie met betrekking tot deze eigenschappen. Duidelijk zal zijn dat door de invloed van waarden op deze aspecten en daarmee op de kwaliteit, productiviteit en innovatie dit sterk doorwerkt op alle processen van de organisatie.

 
<-- Terug