U bevindt zich hier: /blog/details/blogId/6

De organische organisatie (1)

Datum bericht: 09-07-2014
 

Een organisatie heeft geen regels nodig, maar waarden. Als mensen doordrongen zijn van een duidelijk doel en duidelijke waarden, dan zijn ze toegerust om met ongebruikelijke situaties om te gaan.

 

Samenwerken

Als organisatiedeskundige is Margaret Wheatly al dertig jaar op zoek naar nieuwe manieren om mensen bevredigend met elkaar te laten samenwerken. Haar nieuwsgierigheid naar het functioneren van mensen en haar wens om mensen in organisaties te helpen goed te functioneren zijn haar passies. De beste dingen die het leven voortbrengt, komen vanuit passie, vanuit een krachtig centrum. Van daaruit ontstaat een structuur. Het is moeilijk om een structuur te beginnen en daar passie in aan te brengen.

 

Een goede leider

Leiderschap is dan ook niet zo heel moeilijk. Het gaat erom het leven erin te houden. Een goede leider weet, dat hij anderen en hun diversiteit nodig heeft, zeker in de chaotische, snel veranderende, en vooral onvoorspelbare wereld waarin we nu leven. De moderne, "genetwerkte" organisatie is veel beter in staat om met veranderingen om te gaan dan de klassieke, hiërarchische organisatiestructuur. Wheatly is dan ook een groot pleitbezorger van het netwerk als formele organisatie.

De angst voor algehele desintegratie is onnodig. Een organisatie heeft geen regels nodig, maar waarden. Hoe minder gedeelde waarden er zijn, hoe meer regels je nodig hebt. En andersom.

 

In het volgende blog gaan we in op de rol van de leider.

 
<-- Terug