U bevindt zich hier: /blog/details/blogId/15

Missie, Visie en Waarden

Datum bericht: 20-04-2015
 

De missie, visie en waarden kunnen zeer nuttig zijn bij het bepalen van wie we zijn, waarom wij bestaan, wat we willen zijn, en hoe we ons doel bereiken.

Ze helpen medewerkers (ons) te richten op het ultieme doel waar de organisatie in de toekomst naartoe wil en met wat (product, dienst).

 

De missie, visie en waarden kunnen zeer krachtige gereedschappen zijn in een organisatie, als ze worden ontwikkeld met passie en de intentie om de medewerkers mee te nemen in deze boodschap.

 

De missie, visie en waarden zijn elk veel meer dan een groep woorden die een statement maken. De macht zit niet in de woorden. Het is de “story” die wordt overgebracht en het gevoel dat het oproept bij de mensen die verantwoordelijk zijn deze boodschap tot leven brengen.

 

Medewerkers

Medewerkers willen een bijdrage leveren. Zij hebben behoefte aan een zinvolle missie, visie en een set van waarden waar zij deel van uit maken. Dit geeft betrokkenheid en vertrouwen. Medewerkers hebben vaak te weinig inzicht in de waarden van de onderneming of afdeling waar ze werken. En waar hun organisatie naar toe wil. Vaak zijn hun waarden ook wezenlijk anders dan die van de organisatie. En dat juist terwijl waarden zo bepalend zijn voor hoe mensen de dingen zien. Hoe ze de dingen doen. Het bepaalt de cultuur op de werkvloer. Zie blog http://www.zsvalid.com/blog/details/blogId/11

 

Directie en management

Voor zowel de directie als het management ligt de taak om de waarden, missie (intentie) en visie uit te dragen aan de medewerkers en in- en externe betrokkenen. Zeg wat je doet, en doe wat je zegt, laat het zien.

 

De echte vraag die moet worden gesteld is wat doen leiders voor de medewerkers om hen te betrekken bij deze missie en visie en hun waarde in het team deze doelstelling met elkaar als team te realiseren.

Het antwoord ligt in de rol die de leidinggevenden spelen in het tot leven brengen van deze intenties in hun teams. Hun rol is essentieel bij het realiseren van vertrouwen en medewerkerbetrokkenheid.

 

Missie en visie

De missie (bij netwerkorganisaties is dat de ‘gezamenlijke intentie’) draagt de passie van de organisatie uit, en wordt afgeleid van de kernwaarden van de organisatie.

De werkelijke waarde van een missie zit niet in de woorden die zijn afgedrukt in een jaarverslag. De missie is voor jaren van toepassing, tenzij er aanzienlijke organisatorische veranderingen optreden. De missie geeft aan wat een organisatie van plan is te doen om haar visie te realiseren.

 

De visie schetst een beeld van wat de organisatie wil zijn en hoe deze er in de toekomst zou uitzien. Het helpt mensen in de organisatie te visualiseren waar ze mee bezig zijn, waar ze naar op weg zijn. Ook de visie is gebaseerd op de kernwaarden van de organisatie.

 

(Kern)waardenbepaling

Hoe kan je nu de waarden bepalen (http://www.zsvalid.com/hoe_werkt_valid ) Met ons on-line waarden systeem en middels een set vragen te laten beantwoorden, identificeert ValID® de waarden van mensen.

Als we deze persoonlijke waarden van directie, managers en medewerkers met elkaar combineren, krijgen we naast de kernwaarden, ook zicht op groepswaarden en organisatiewaarden. Hierdoor kunnen wij zeer effectief analyseren en adviseren over persoonlijke drijfveren, groepsdynamiek, cultuurveranderingen en uiteraard de missie en visie.

 
<-- Terug