U bevindt zich hier: /blog/details/blogId/12

Carrièrewensen

Datum bericht: 09-01-2015
 

Uit onderzoek van Business Environment onder meer dan 700 Britse managers, blijkt dat managers vaak een verkeerd idee hebben over de carrièrewensen van hun medewerkers, zo meldt Express.be.

Er is vooral een focus op het salaris van medewerkers voor nieuwe functies die de interesse moet wekken (onder 49% van de managers), terwijl veelal een gebrek aan doorgroei-mogelijkheden de werknemer naar andere werkgevers drijft. Dit kan leiden tot een belangrijk verlies van talent.

Drijfveren
In onze blog van 08-12-2014 belichten we het belang van leiders en managers in relatie tot de drijfveren van medewerkers. "Bedrijven blijken weinig inzicht te hebben in de drijfveer van hun werknemers," zegt David Saul, managing director van Business Environment. "Het management blijkt bij zijn inspanningen om de betrokkenheid en loyaliteit te versterken immers vaak maatregelen te nemen die weinig overeenstemming vertonen met de echte wensen van de werknemers."
"Meer dan 50 procent van de werkgevers geeft toe dat een gebrek aan doorgroeimogelijkheden werknemers aanzet om naar een ander bedrijf over te stappen. Daarna volgen buitenlandse kansen (30 procent) en kinderopvang (26 procent). Pas op de vierde plaats komt het salaris (twintig procent), gevolgd door interne conflicten (veertien procent)."

Training en ontwikkeling
"Deze discrepantie komt ook naar voren bij een analyse van de strategieën die door het management worden ontwikkeld om werknemers beter aan zich te binden," merkt David Saul verder op. "Volgens 48 procent van de ondervraagden vormen training en ontwikkeling de meest gebruikte methoden om de loyaliteit van medewerkers te vergroten.

Daarna volgen bonussen (36 procent) en loonsverhogingen (35 procent). Slechts 29 procent verwijst echter naar de implementatie van strategieën die doorgroeien als doelstelling hebben." Beloningen en erkenning staan op een vijfde plaats met een score van 25 procent.

 

Onderzoek

Uit ander onderzoek blijkt dat voor medewerkers, de relaties met collega’s een zeer hoge score heeft als belangrijkste drijfveer van betrokkenheid, waaruit het belang blijkt van het bevorderen/ontwikkelen van een klimaat dat relatiegericht werken vergemakkelijkt.

et gevoel van gewaardeerd en begrepen te worden, heeft meer impact op het werk, dan ‘creatieve prestatie beloning’.

Het bouwen van een waardebewuste cultuur gaat over wat je doet en hoe je het doet. Gezonde organisaties met sterke culturen tonen gezamenlijke inspanning, en prestaties. Niet alleen in de betrokkenheid van medewerkers, maar ook het merk, prestatie gerichtheid en (persoonlijk) leiderschap. (zie blog 9-11-14)

 
<-- Terug